Fullmäktigeledamot byter parti

hassleholm3

HÄSSLEHOLM. Peter Hallbrink, ersättare i kommunalfullmäktige (v) hoppar av till Socialistiska partiet. Peter Hallbrink har suttit i fullmäktige i 4 år. Så här motiverar han sitt beslut:
– Vänsterpartiet i Hässleholm har slutat att föra en självständig vänsterpolitik. Vänsterpartiet samordnar i dag fullständigt sin politik med (s). De håller till exempel gemensamma gruppmöten inför fullmäktige trots att de befinner sig i opposition. I praktiken så har vänsterpartiet reducerats till en fraktion inom socialdemokratin. Jag vill vara med i ett parti som aktivt arbetar för att förbättra för löntagare och låginkomsttagare, inte gå i socialdemokraternas ledband, säger Peter Hallbrink.
Han reagerar också på Vänsterpartiets brist på utåtriktad verksamhet. Inga torgmöten, affischering, deltagande i konkret kamp osv. Detta förekommer inte inom vänsterpartiet i Hässleholm, menar Peter Hallbrink:
– Den enda verksamhet som förekommer är att rösta likadant som socialdemokraterna i kommunfullmäktige. Vill man förändra så krävs det aktivitet och att man vågar gå ut och möta medborgarna. För att en förändring skall komma till stånd behövs ett aktivt opinions­arbete – det räcker inte med att sitta med på socialdemokraternas gruppmöten.

Henrik Hedman, ordförande i Socialistiska partiet i Hässleholm, välkomnar Hallbrink till SP, och säger att han tror att Peters erfarenhet från fullmäktigepolitiken kommer att bli ett värdefullt tillskott.
– Jag är inte förvånad över att vänsterpartisterna i Hässleholm byter till Socialistiska partiet. Vi är det pigga och uppkäftiga vänsteralternativet i kommunen. Vänsterpartiet är bara trött och inaktivt, säger Henrik Hedman
Hässleholms lokalredaktion

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.