Gazas Ark återuppstår ur askan?

GA-bombed-1
GAZA. Den internationella Freedom Flotilla Coalition (med deltagare från England, Frankrike, Sverige, Norge, Spanien, Italien, Grekland, Turkiet, USA, Kanada och Australien) fördömer i ett pressmeddelande den pågående israeliska militära angreppen mot civila palestinier i Gaza, och meddelar att de planerar en ny flottilj med deltagare från hela världen inom en snar framtid för att utmana blockaden mot Gaza. Avsikten är bryta blockaden inifrån genom att segla ut från Gaza med exportvaror från Gaza. Detta ska ses som en fortsättning på arbetet med Gazas Ark

Gazas Ark var en fiskebåt som skulle föra ut palestinska varor från det belägrade Gaza till omvärlden. Men natten till fredagen den 11 juli brann Gaza’s Arks upp i ett attentat och förstördes helt, efter det att hamnområdet i Gaza City utsatts för omfattande israelisk beskjutning.

Flottiljen meddelar att mer information kommer inom några veckor, och uppmanar supportrar runt om i världen att hålla ögonen öppna, och att förbereda sig för att fortsätta bygga kampanjen för att lyfta den israeliska blockaden mot Gaza.

Marco Jamil Espvall

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.