Vi vill inte ha dina studsande femkronor, Reinfeldt!

11 april 2014

Förstasidan, Kommentar, Nyheter

Reinfeldt fem kronor

Arbetslösheten ligger på nära 8 procent i Sverige. Trots det var det just jobbfrågan som Moderaterna var mest stolta över när partiet höll sitt årliga Sverigemöte i helgen. Med falsk statistik hävdar de att arbetslösheten har minskat eftersom ”fler” individer är i arbete, samtidigt som de inte tar hänsyn till befolkningsökningen och att arbetslösheten är procentuellt större idag än när Alliansen tog makten 2006.
Moderaterna ser inte heller något problem med att de som har arbete har fått sämre arbetsförhållanden och osäkrare anställningsvillkor, och räknar inte med dem som är deltidsarbetslösa eller vars arbetsliv går ut på att sitta och vänta varje morgon på att bli inringda av bemanningsföretag.

Istället påstår Fredrik Reinfeldt att hans skattesänkningar har skapat fler arbeten, och att folk nu har mera pengar att konsumera för: ”Det ska vara kraftfulla kronor på bordet, femkronor som studsar av vilja att köpa det viktiga”, säger Reinfeldt inför sina hurrande moderata partikamrater. Ett citat som förhoppningsvis får folk att inse vad lite vi har tjänat på den borgerliga politiken och hur mycket vi har förlorat.
Vi vill inte ha dina studsande femkronor, Reinfeldt!

Per Leander

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.