SP-affisch uppskattad i Hässleholm

Spritresan

”Munter politisk satir på stan” är rubriken när tidningen Norra Skåne uppmärksammar Socialistiska Partiets affisch ”Spritresan” i Hässleholm. Affischen, som är utformad som en humoristisk filmaffisch, är en direkt reaktion på Norra Skånes granskning av alkoholkulturen kring representationen i de kommunala bolagen i Hässleholm.
– Avsikten är att skoja och reagera på ymnig användning av skattepengar till sådant de inte är avsedda för, förklarar Kristina Runklint från SP-Hässleholm till Norra Skåne.
Samtidigt blir affischen också en valaffisch, eftersom Socialistiska Partiet ställer upp i höstens kommunalval.
– Vi ställer upp i fullmäktigevalet och vill vara ett radikalt alternativ till vänster inom kommunpolitiken, säger Kristina Runklint till Norra Skåne.

Ulf Östman från Lund är den som har utformat den uppmärksammade affischen.
– Det känns ju kul att den får uppskattning. Det är bra om det blir lite snack på stan och på arbetsplatserna nu, säger han till Internationalen.
– Den agiterar ju inte på något sätt, men den påminner folk om vad de läst i tidningen. Det avslöjades ju att politikerna söp till, så vi bestämde oss för att kommentera det på detta sätt. Just nu går det en film på bio som heter The Wolf of Wallstreet som handlar om rika svin som festar, så jag använde den filmaffischen som mall, säger Ulf Östman.

Internationalen

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.