Pussy Riot gripna i Sotji

18 februari 2014

Förstasidan, Kultur, Nyheter, Utrikes

Pussy Riot gripna

Nadjezda Tolokonnikova och Maria Aljochina, de två före detta medlemmarna i Pussy Riot, har gripits av rysk säkerhetspolisen FSB i Sotji efter påstående att de skulle ha stulit saker på sitt hotell, rapporterare flera ryska nyhetsmedier på tisdagsmorgonen.
Att de två kvinnorna har gripits av polis bekräftas också av Maria Aljochina på twitter.

Huruvida de verkligen har gjort sig skyldiga till något brott är dock oklart. Det troligaste är att polisen har hittat på ett svepskäl för att kunna gripa dem och hindra dem från att genomföra någon eventuell politisk protest mot Putin under Olympiska spelen, som just nu pågår i Sotji.

Tolokonnikova skriver också på twitter att de hade planerat att framföra en ny sång med titeln: Putin vill att du ska älska fosterlandet, om Bolotnajafångarna, OS-korruptionen och den fängslade miljökämpen Vitisjko.

Uppdatering: Aljochina och Tolokonnikova  släpptes senare under tisdagen.

Per Leander

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.