Historien upprepar sig som färs

Max Moderaterna

Det är inte bara köttproducenterna i Lantbrukarnas Riksförbund som delar ut hamburgare utanför skolorna, i protest mot införandet av enstaka vegetariska dagar i skolmatsalarna. Idén kommer ursprungligen från Moderata Ungdomsförbundet MUF, som redan för ett par år sedan i ”valfrihetens namn” visade sitt missnöje med vissa skolors val att servera vegetarisk mat en dag i veckan, genom att börja dela ut just hamburgare till skolbarnen.

Kanske är det en av anledningarna (i kombination med skattesänkningarna) till att hamburgerkedjan Max ville visa sitt stöd till Moderaterna genom att skicka hotbrev till sina anställda om att de kan få sparken ifall oppositionen vinner valet. Kritiken mot Max blev massiv i media och brevet måste beskrivas som en PR-mässig tragedi.

Men i alla fall står det klart att Moderaterna, trots all kritik som Max fick, tog intryck av deras brevutskick och beslutade sig för att göra en Max och använda samma PR-metod när man i Stockholms läns landstings namn skickade officiella brev till alla anställda där det påstås att de kan förlora sina jobb ifall de röstar på sossarna.
Historien upprepar sig. Först som tragedi, sedan som färs.

Per Leander

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.