”Bollen fortsätter att rulla!”

19 oktober 2013

Förstasidan, Inrikes, Intervju, Nyheter

Folkkampanjen för Gemensam välfärd sätter fart över landet. I Stockholm jobbar man kring skolorna, vården och vinsterna  Fram till valet: motstånd mot nedmonteringen av välfärden.

”Vi har nu satt bollen i rullning och nu gäller det att fortsätta bollandet och motståndet mot nedmonteringen av det som en gång i tiden var en av världens bästa välfärdssystem.”
Det skriver Folkkampanjen för Gemensam välfärd i ett meddelande. Förra veckan intervjuade vi Lars Henriksson från Folkkampanjen i Göteborg. Denna vecka svarar Arne Johansson från Stockholmsavdelningen på frågor om vad som planeras inför framtiden.

I måndags höll Stockholmsavdelningen för Folkkampanjen möte på ABF-huset, vad kom ni fram till?
– Vi diskuterade fortsättningen och hade diskussionsgrupper angående olika projekt. Vi har bland annat bildat en skolgrupp, en vårdgrupp och en grupp med fokus på ”vart vinsterna tar vägen”. Tanken är att ha ett event varje månad. Nån gång i november planerar vi att ha en manifestation på Stureplan och sätta strålkastarna på några av riskkapitalisternas huvudkontor som ligger just där. Vi kommer också att ha en debatt under Socialistiskt Forum på ABF-huset i Stockholm. Vi kommer bland annat att diskutera hur vi ”håller grytan kokande under valåret”. I december planeras en aktion i skolgruppen.
Är uppslutningen kring Folkkampanjen fortfarande stor i Stockholm?
– Absolut, det finns en tändning och vilja att rulla vidare med bollen. Under nästa år kommer säkert ännu fler att ansluta sig.

Hur ska ni göra för att hålla liv i kampanjen?
– Olika typer av aktioner genomförs regelbundet över landet. Vi kommer att ordna en stor debatt i början av året och det är fler möten inplanerade för gemensamma aktiviteter. Förhoppningsvis kommer också de medverkande fackförbunden att agera. I maj planeras en gemensam manifestation på riksnivå.

Liza Ahnland

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.