Till Statsministern

Fredrik. Jag såg din bekymrade nuna på tevenyheterna igårkväll. När du påstod att det demokratiska samhället aldrig får ge vika för ungdomar som försöka förändra samhället med våld.
Men kära välmående Fredrik, ungdomarna har inte för avsikt att förändra samhället med våld, de är än så länge främst förbannade, ilskna i ditt allt brutalare klassamhälle.

Deras ilska har inte med en misslyckad integration att göra, det har med ett avgrundsdjupt dike mellan det du och dina gelikar har och det som ungdomarna i bland annat Husby inte har. Och de har kanske inte lust att vänta i 40, 50 år innan de, möjligtvis, får lite bättre framtidsutsikter än vad de har idag. Ungdomarna har inte det tålamodet Reinfeldt; att vänta på att demokratin skall klämma fram en Hugo Chávez att rösta på. En Chávez som med stöd av folket vågar ta från de rika och ge till de fattiga.

En sak är uppenbar, att 99 procent av dagens arga svenska ungdomar inte har en chans att uppnå ens en skärva av allt det som du och dina klassbröder och systrar gottar er åt. I så fall måste de bli kriminella.
Den dag då Husbys och andra misshandlade ungdomars ilska övergår i en insikt om vad du och de dina njuter av i fest och vardag har du anledning att bli rädd. Tänk om ungdomarnas ilska övergår i ett klasshat? Ett klasshat som får dem att söka upp era fina kvarter och slå sönder allt som ni har, det som de själva inte har och aldrig kommer att få?

Då får du det svårt Reinfeldt, riktigt svårt. Det kan jag lova dig. Och rädd lär du också bli också.
Hur långt det är dit har jag ingen aning om. Men med en klasspolitik inspirerad av dina hädangångna hjältar typ Margaret Thatcher och Milton Friedman, kan det ske snabbare än det tar för dig att gå mellan Rosenbad, Globen och Berns salonger.

Gay Glans

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.