SVT i utländsk krigszon?

"Swedish Television" på plats i Husby

"Swedish Television" på plats i Husby

 

Sedan tidigare är det känt att journalister från bland annat SVT och SR varnas för att ensamma åka ut till Stockholms förorter. Helst ska de ha livvakter, för det är jättefarligt, har ledningen fått för sig, ute i alla stadsdelar som heter nått med by: Husby, Alby, Rinkeby.

När onsdagens demonstration ”Nej till polisvåld och vandalisering – Husby kräver respekt” hölls i Husby Centrum, dök en SVT-journalist upp i en reflexväst som vanligtvis används i farliga krigszoner.
För säkerhetsskull var västen försedd med en stor text på engelska: ”PRESS – Swedish Television”.

Reportern har alltså rört sig en halvtimme bort från tryggheten i TV-huset och räknar med att folk inte pratar svenska där. Varför inte bara en vanlig SVT-logga ifall han nu måste skylta med var han kommer ifrån? Bara för att folk har paraboler på balkongen betyder det inte att de inte tittar på svensk tv.

Per Leander

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.