Någonstans i Sverige

04 maj 2013

Förstasidan, Kultur

Fredagskväll i april och teaterfest i Riksteaterns lokaler i Hallunda, Stockholm. Massa folk. Mingel. Mat och dryck och kontaktskapande. Varmt och rosigt och skrattande. Någon klagar på ljummen varmkorv, någon på köer. Utanför, i solen, på en parkbänk en bit bort längs gångvägen från Hallunda Centrum, sitter två män. Eller sitter. Den ene sitter med huvudet hängande lealöst bakåt över bänkens ryggstöd, den andre ligger lutad mot ena kortsidan på ett sätt som egentligen inte fungerar. De ser inte levande ut. Överdoser? Runtomkring pågår livet som om inget. En grupp män sitter och småpratar en bit ifrån. Men någon måste ha ringt 112. En ambulans rullar in på platsen. Hämtar männen. En liten stund senare är det som om de aldrig varit där.
Emma Lundström

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.