Lenin nu som dinosaurie

09 april 2013

Förstasidan, Kultur, Nyheter, Utrikes

Lenin före sin tid? Illustration: Ulf Östman

 

De gamla sovjetiska slagorden: ”Lenin levde, Lenin lever, Lenin kommer att leva” kan nu uppdateras med budskapet att Lenin levde redan för 125 miljoner år sedan. Detta efter att ryska forskare har hittat fossilen av en tidigare okänd typ av jätteödla som de valde att döpa efter Lenin, på latin: Leninia stellans.
Fossilen som har ett kranium på en meter i längd hittades nu i mars i Uljanovskregionen där den riktiga Lenin föddes för mera exakt 143 år sedan.
Men det är inte bara Lenin som fått en dinosaurie uppkallad efter sig den senaste tiden. USA:s president Barack Obama fick förra året ge namn åt två nyupptäckta dinosauriesorter: Obamadon gracilis och Paragordius obamai.

Per Leander

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.