Några droppar London

London.
Är regnet som hänger i ögonfransarna.
Är Kilburns predikande gatuhörnsgalningar som tar ett steg fram varje gång och låter sin svada flöda över kropparna som går förbi, ständigt förbi.
Är övervakningskameror på bussen, pubben, gatan, affären, restaurangen, toaletten… Storebror som har ögon precis överallt och människor som har blivit så vana vid det att de inte längre lägger märke till dem.
Är en hel byggnad med merchandise för M&M-godiset. Fakechokladdoften som ringlar ut genom portarna till ett av alla dessa monument tillägnade Mammon.

London.
Är regnet som rinner som tårar utmed kinderna.
Är alla de hemlösa som borde söka sig in i värmen på British Museum där vissa utställningar fortfarande är gratis. Borde lägga sig att vila under rymden i den stora vita hallen på första våningen. Borde tillåtas att utnyttja det allmänna. Men som såklart inte syns till.
Den mumifierade katten väntar tålmodigt på den dagen då allt blir annorlunda.

London.
Är regnet som droppar från näsan, från hakan, från fingertopparna och hårslingorna.
Är träd som försiktigt försöker sig på att börja blomma fast regnet blandas upp med snö och kondensen rinner längs fönsterrutorna på dubbeldäckarna som stretar fram utan värme genom nattliga gator.
Är en man som har fått näsan sönderslagen på S:t Patricks Day.
Är att vara fast i tunnelbanan, inklämd mellan andra inklämda, med de mörka väggarna omslutande och tryckande precis alldeles utanför det förhållandevis tunna vagnsskalet, och en liten, liten tanke på bomber när högtalarrösten bara säger att det är problem, inte vilket problemet är.

London.
Är ett långsamt upptorkande. Många koppar te.
Är den unga killen, som städar gatan i Shoreditch klockan två på natten. Inte för att det står Hackney på hans neonlysande väst och det för tankarna till gatukravaller, utan för att han dansar med sopborsten, till tonerna i hörlurarna. Toner som bara han kan höra medan fulla människor ramlar hemåt runtomkring honom. Dansar och dansar.

Text och foto:
Emma Lundström

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.