Gaza. Gaza. Gaza.

21 november 2012

Förstasidan, Gaza, Nyheter

Människorna. Alla de döda människorna. Alla pulserande, längtande hjärtan som slutar slå. För all, evinnerlig framtid. Alla de krossade, förintade drömmarna. Alla föräldrar utan barn och barn utan föräldrar. All denna olidliga sorg som skriker i hjärtat när dödssiffrorna rabblas i Ekot. Detta trasiga, trasiga, trasiga som bara pågår och pågår. Och som vi måste påminnas om igen och igen för att verkligen, på fullaste, blodigaste allvar, förstå och inte, på några villkor, hålla för öronen och nynna oss en mycket enklare föreställning om en värld så mycket godare än den vi har för handen. Så länge det finns bomber som dödar hela familjer och lämnar anhöriga eller grannar att samla ihop köttslamsorna som är det enda som återstår av barnens kroppar, får vi inte göra det. Så länge Israels ledning avfärdar den israeliska militärens massakrerande av civila i Gaza som ”tekniska fel”, får vi inte göra det. Så länge vi oroligt hör orden ”vit fosfor” eka inom oss, får vi inte göra det. Så länge den skärande rädslan är vardag för Gazas barn, får vi inte göra det. Inte förrän rätten till ett liv i fred och frihet har blivit verklighet, för alla, får vi vända bort blicken en stund och nynna.

Emma Lundström

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.