Krisen som försvann

03 mars 2012

Förstasidan, Inrikes, Nyheter

Under hösten i samband med avtalsförhandlingarna med Industrifacken målade näringslivet som vanligt upp en skräckbild av företagens ekonomi och att varje procent i löneökning var för mycket. För enligt Svenskt Näringsliv och storbolagens ägare är det alltid kris när det är dags för avtalsförhandlingar.
Så slöts ett avtal som stannade på 2,6 procent för de kommande 12 månaderna.
Nu, några månader efter slutet avtal, är krisen över. Ett ”guldregn väntar aktieägarna” skriver tidningarnas ekonomisidor. Dagens Nyheter berättade för någon vecka sedan om ”ett formidabelt utdelningsregn över aktieägarna för verksamhetsåret 2011”. Två av tre bolag höjer utdelningarna och nära hälften höjer med tio procent eller mer.
Den totala utdelningen för aktieägarna för de tolv största börsbolagen hamnar på 78,9 miljarder kronor.
Kjell Pettersson

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.