Stoppa Attendo – Katarinagården kvar i kommunal regi!

02 december 2011

Förstasidan, Insändare

Vårdskandalerna följer slag i slag. Riskkapitalbolag som Carema och Attendo plundrar den kommunala kassan och skattebetalarnas pengar för att driva bland annat äldrevård i Stockholms kommun. En riskbefriad bransch där kommunala pengar, som kunde användas till bland annat en bättre och värdig äldrevård för alla de som byggt landet, skickas till skatteparadisen.
Nu har Attendo efter skandalerna och vanvården av äldre på Vintertullen vunnit upphandlingen och kommer därmed att kunna ta över driften av Katarinagården där de äldre hittills haft en bra äldreomsorg i kommunal regi.
Dessbättre har detta väckt en kraftig motreaktion. Över 1 100 stockholmare har skrivit på den namninsamling på nätet som kräver att upphandlingen stoppas med omedelbar verkan. Den politiska oppositionen i stadsdelsnämnden gör gemensam sak.
Hur det blir i slutändan är ännu inte avgjort.Därför måste protesterna och opinionen från alla oss, som vill ha en värdig vård av våra gamla istället för vanvård, fortsätta.
Södersocialisterna är med er fullt ut i denna kamp för en värdig äldrevård och ålderdom och ger er allt stöd som vi är mäktiga.

Södersocialisterna
29 november 2011

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.