Inrikesnotiser

13 december 2011

Förstasidan, Inrikesnotiser

137

miljarder kronor beräknas aktieutdelningarna till under nästa år, efter att storbolagens vinster och bokslut kan summeras för detta år. 137 miljarder ska jämföras med 620 kronor i månaden till dem som arbetat ihop miljardbeloppen. Där hamnade det senaste medlarbudet för de fackliga organisationer som omfattas av industriavtalet.

Personalen har fått nog

Det är inte bara i Stockholm som Carema har sin verksamhet. I Härnösand finns demens- och äldreboendet Ugglan som drivs av Carema. Där väljer nu flera av de anställda att sluta. De ständiga nedskärningarna har gjort det för slitsamt för personalen, uppger www.ka.se
Personalen vågar inte uttala sig öppet till medierna om hur det förhåller sig på boendet. Anledningen är att de rädda för repressalier.

686

miljoner kronor har riskkapitalbolagens fem högsta chefer tjänat på tre år, visar en granskning som SVD Näringslivs gjort.

Läkare tvingas bort

En läkare slog för ett år sedan larm om vanvården på det numera ökända Koppargården. Läkaren är anställd av Trygghälsa, som har avtal med Stockholms landsting.
Stadsdelsförvaltningen nonchalerade detta och valde att inte göra någonting.
I september detta år slog samma läkare larm igen och läckte uppgifterna till Dagens Nyheter. Då avslöjades vanvården.
Nu har stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingsby vaknat och kommit fram till att läkaren måste bort. Anledningen är samarbetssvårigheter, enligt stadsdelförvaltningen,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.