Ska jag verkligen ha tass-salva, apoteket?

24 oktober 2011

Förstasidan, Krönika

Nedsmältningen av polarisarna, suckar jag. Vi har lösningen på problemet här på Södersjukhuset, tänker jag och tittar in i vår kyl för provtagningsmaterial. Is, is, is. Det förklarar varför kylskåpsdörren stod på glänt och att det var vatten på golvet.

Efter lunchen och efter att jag varit på lite jobb- och privata ärenden ska jag avfrosta kylen. Måste bara först fixa min ökentorra mun med lite trutsalva på utsidan. Alla mina tuber med försvarets hudsalva är putsväck så jag smiter in på apoteket på arbetstid och hojtar på expediten i stället för att slösa bort tid på att gå runt och leta. Hon visar mig direkt rätt men säger att numer heter den ”Tass-salva”.

Blir lite fundersam, undrar för mig själv om hon hörde rätt. Försvarets hudsalva, hundsalva låter lite likt, om en person med muntorrhet och skorrande r säger det ena eller andra? Bestämmer mig för att lita på henne för det är ju ett sjukhusapotek jag är på.
Jag ser på ingredienserna och känner på lukten när jag går till hissen att det är en likvärdig produkt samtidigt som jag smörjer läpparna med salva för hund- och kattassar, eller?
Väl tillbaka på avdelningen ska jag ta itu med kylen. Som tur är – för mig som kan själv – är det en lätt kyl så jag baxar ett lakan under den och drar den till ett våtutrymme där den får stå och avfrosta. Tur att patienternas duschar var avklarade.
För där blir den stående ett tag trots att jag begår dödssynden att smälta en del av isen med hårtork. Tänker på vägen hem från jobbet, när jag hör att krokodiler i Thailand på grund av översvämningar (som kanske beror på klimatboveriet) har rymt från krokodilodlingar och käkar upp människor, att jag inte är mycket bättre själv.

Vågar jag erkänna det att jag gått på USA-imperialistdieten? Det sägs att det är köttbönder i USA som lurat på oss fett- och proteindieten för att de vill bli av med sitt köttberg. Mitt försvar är att jag äter mycket älg som ju är ett miljövänligt kött, att jag har plockat mycket svamp samt odlar tomater hemma inomhus. Som jag säger på jobbet. ”Som ni ser funkar LCHF skitbra på mig om det nu inte är cancer, så fan själv får ligga bakom det.”
Jag flyger i alla fall inte. En ständigt bra ursäkt. Och inte använder jag tuppkam vare sig som rynkkräm eller bröst/läppförstoring. .

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.