Folkpartiet: skaffa er ett nytt folk

24 oktober 2011

Förstasidan, Kommentar, Nyheter

Folkpartiet har haft landsmöte.
Besluten och färdriktingen pekar åt ett håll.
Folkpartiet är ett inte ett liberalt parti, utan ett renodlat högerparti.

Folkpartiet liberalerna brukar de kalla sig. Enligt Svenska Akademins ordlista är liberal detsamma som fördomsfri, fördragsam, frisinnad, frikostig.
Beslutsskörden från landsmötet visar inte på någon frikostighet mot till exempel fackföreningar eller ungdomar. Ett av de få, låt vara trubbiga, vapen som fackföreningsrörelsen innehar är turordningsreglerna i Las. De ska enligt FP skrotas.
Ingen speciell fördragsamhet visar partiet med de unga. Provanställningarna ska nämligen förlängas till ett år. Ingångslönerna ska sänkas betydligt, till vilken nivå framgår inte. Detta ska enligt FP leda till fler arbeten, oklart hur…
På sin plats kan vara att påpeka att en 18-åring som arbetar heltid i restaurangbranschen sällan tjänar mer än avtalets lägsta lön. 14 034 kronor i månaden. För mycket tycker folkpartiet.
Målsättningarna för de redan välbeställda var däremot frikostiga. Inkomstskatten ska på sikt halveras. Marginalskatten – finns den kvar ? – ska sänkas rejält.
Folkpartiets vice ordförande heter Erik Ullenhag. Dessutom är han integrationsminister. Ett uppdrag som han måste ha missförstått. Han är i detta nu tillsammans med migrationsminister Billstöm fullt upptagen med att integrera ut en 91-årig sjuk kvinna till Ukraina.
Det var några beslut från högerpartiet Folkpartiet nyliberalernas landsmöte i Karlstad. Till detta ska fogas: ett intensivt pläderande för euron och den monetära unionen. Nato-anslutning. Irak- och Afghanistankrig. Lära – inte för livet, men för näringslivet…
Folkpartiet får skaffa sig ett nytt folk.

Kjell Pettersson

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.