Vårdprotester över hela landet

19 september 2011

Inrikes

– Detta är resultatet av landstingens nonchalans gentemot sina medborgare.
– Skatten som vi betalar går mer än ofta till kostsamma omorganisationer och allt för sällan till basal omvårdnad så som vårdplatser, bemanning och närsjukvård. Det här säger Arvin Yarollahi, initiativtagare till rörelsen Sjukvårdsreform, som planerar demonstrationer mot nedskärningar inom vården, på åtta platser i landet på lördag.

Internationalen intervjuade Gunilla Andersson, en av deltagarna i den kommande helgens manifestation.
Som vi skrivit om i tidigare nummer av Internationalen planeras till helgen (lördagen 17 september) demonstrationer mot nedskärningar i vården, på olika platser runt om i landet. Initiativtagare till demonstrationerna är rörelsen Sjukvårdsreform som tillsammans med olika lokala aktionsgrupper nu genomför manifestationen. En av organisationerna som också ställer sig bakom manifestationen är Nätverket för Gemensam Välfärd i Malmö. Gunilla Andersson, representant för organisationen ger oss här en liten uppdatering inför helgens händelser.

Vilka krav har Gemensam Välfärd inför demonstrationerna den 17 september?
– Våra krav är: Nej till nedskärningar inom sjukvården! Lyssna till medborgarna! Lyssna till vårdpersonalen! Satsa på vår gemensamma välfärd!

Har ni stöd av LO eller andra organisationer?
– Ja, LO-sektionen i Malmö

På vilka andra ställen i landet (än i Malmö) anordnas demonstrationer?
– Det blir demonstrationer i Göteborg, Karlskrona, Kiruna, Sundsvall, Ängelholm, Ludvika och Skene. Nätverket för Gemensam Välfärd arrangerar dock bara manifestationen i Malmö.

Liza Ahnland
liza@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.