”Erkänn Palestina”

19 september 2011

Utrikes

Palestina har nu en ambassad i Stockholm. Ett beslut som inte gillades av ett antal ledande folkpartister.

I tisdags öppnade FN:s generalförsamling, och nu kommer den palestinska regeringen att lämna in en begäran om att Palestina väljs in i FN. En lång rad stater i Afrika, Asien och Latinamerika, men även Norge, ger sitt stöd.
Vänsterpartiet kommer nu när riksdagen öppnas den 15 september lämna in en motion med krav på att Sverige erkänner Palestina.
– Nu är det upp till bevis, menar vi allvar med retoriken om en tvåstatslösning finns det bara ett alternativ för Sverige – att rösta för erkännande av Palestina. Ett erkännande skulle dessutom sätta press på Israel att upphöra med utbyggnad av bosättningarna och fördrivningen av palestinier från de ockuperande områdena, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet, i ett pressmeddelande.
– Det finns lägen i historien då vi ställs inför tydliga vägval, då vi måste ta ställning. Nu måste den borgerliga regeringen och riksdagens partier bekänna färg. Vänsterpartiets besked är tydligt, vi stödjer ett fritt och demokratiskt Palestina i ord och handling, säger Hans Linde.

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.