Expressen hittar nya terrorister – AV RÄTT SORT

04 augusti 2011

Inrikes, Kommentar, Nyheter

Det tog tio dagar efter massakern på arbetarpartiets ungdom innan det var dags igen. Rutan måste tvättas. Rubrikerna anpassas efter gällande världsordning.

Det vore läge att lägga fokus på och noggrant gå igenom den flora av högerextrema grupper som finns idag i Europa, antingen de befinner sig innanför etablissemangets parlament eller är utomparlamentariska kamphögergrupper. Här finns en uppsjö att ösa ur och informera om.
Alla de som attackerar demokratin, jämlikhetstankar, idéer om alla människors lika värde eller solidaritet. De grupper som via sina hatkampanjer ytterst skapar sådant som den norska massmördaren.
Tio dagar tog det för Expressen att gå tillbaka till ruta ett och den spelordning som gäller i världen efter den 11 september. På tidningens framsida måndag 1 augusti vräker en rubrik ut: ”Expressen avslöjar. Terrorcell i Sverige sprängd.”
I artikeln påstår Expressen på minst sagt lösa grunder att en irakisk general, Zia al-Kanani, chef för antiterrorsektionen på inrikesdepartementet, till tidningen sagt att en grupp tillhörande al-Qaida planerat en terrorattack mot Paris och Stockholm. Fakta förekommer inte i artikeln, säkerhetspolis i såväl Frankrike och Sverige vägrar att uttala sig, Säpo säger att ingen är gripen.
Märkligt är att ingen annan tidning reagerat på den minst sagt sensationella uppgiften, om den nu är sann.
Expressen däremot har fullgjort sitt uppdrag och givit sitt bidrag till att ”ställa saker och ting på rätt plats igen”.

Kjell Pettersson
kjell@internationalen.se

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.