Arbetaraktivister gripna i Iran

11 juli 2011

Notiser

Shahrokh Zamani, husmålare och medlem i Kommittén för återaktiveringen av ”Fackföreningen för målare och inredare” greps 7 juni i Tabriz i nordvästra Iran när han gick på bussen för att åka till huvudstaden.

Enligt uppgift från Stödkommittén för arbetarrörelsen i Iran kvarhålls han av Tabriz säkerhetstjänst under förhör och tortyr. Zamanis anhöriga har försökt besöka honom men han har besöksförbud. De har sagt till Zamanis kamrater att enligt säkerhetspolisen samarbetar han inte med dem och därför kommer ”att stanna kvar hos dem ett tag till”.
Mohammad Jarahi är en annan arbetarrättsaktivist som enligt Stödkommittén greps i mitten av juni och är fängslad i Tabrizfängelset. Jarahi har tidigare gripits för sina fackliga aktiviteter och avskedats från sitt jobb.
Både Zamani och Jarahi arbetar för att starta nya riksomfattande arbetarorganisationer. En annan arresterad arbetare med förnamnet Sayed nämns i rapporteringarna.
Den utlandsbaserade Stödkommittén för iranska arbetarrörelsen uppmanar nu alla att hjälpa dem att sprida information om dessa arresteringar och engagera människor i olika delar av världen för att visa solidaritet med de arresterade.
nhkommittehmahangi@gmail.com
http://nahadha.blogspot.com/
SI

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.