SSU kräver åtgärder mot barnfattigdomen

20 juni 2011

Inrikes, Notiser, Nyheter

Omkring 220 000 barn lever under fattiga förhållanden. Det har Rädda Barnen konstaterat i en ny analys av barnfattigdomen. I den slås på ett tydligt sätt fast att det finns ett klart samband mellan den växande barnfattigdomen och regeringens utförsäkringspolitik och nedskärningar i a-kassan.
SSU har som många andra organisationer och debattörer uppmärksammat Rädda Barnens analys.
Det socialdemokratiska ungdomsförbundet tar bland annat fasta på att hundratusentals barn just nu är på sommarlov.
– Vi riktar tre raka krav åt tre håll. Vi vill att kommunerna lovar avgiftsfria kollon och läger i sommar. Vi vill att socialdemokraterna lovar en höjning av barnbidraget och vi kräver att regeringen riktar en ungdomspeng till alla kommuner så att unga får jobb. Alla måste ta sitt ansvar för att bekämpa ungdomsarbetslösheten, säger SSU:s förbundsordförande Jutte Guteland i ett pressmeddelande
KP

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.