Brev från brevbärarna: Demonstrera med brevbärarna 14 maj!

11 maj 2011

Inrikes, Nyheter

Jens-Hugo Nyberg, Brevbäraraktionen:
Brevbärarna har under många år varit utsatta för försämringar. Sedan Posten bolagiserades 1993 har personalstyrkan steg för steg skurits ner, med ökad arbetsbörda, övertid, sjukskrivningar och förslitningsskador som följd. Som kronan på verket har våra löner allt mer halkat efter. Angreppen på våra arbetsvillkor har de senaste åren fått ny fart med projekt som Brev 2010 – samtidigt som miljarder har delats ut till aktieägarna (staten) och miljoner har östs över de högsta cheferna. Detta har givetvis skapat mycket missnöje, men vi har haft svårt att gå från ord till handling – tills nu.

Det började som ett initiativ från brevbärarna på Posten i Skärholmen tidigare i år. Trötta på den ständiga övertiden efter den senaste neddragningen samlades de till några möten för att diskutera. Förutom att formulera krav på nyanställningar för att minska arbetsbördan, beslöt de att bjuda in brevbärare från hela Stockholmsregionen till ett möte. Inbjudan gällde alla oavsett facklig tillhörighet, och inte bara anställda av Posten – situationen på Bring/Citymail är knappast bättre. Efter två möten, med närmare 50 deltagare från 11 utdelningskontor, beslutade vi att organisera en demonstration. Den kommer att hållas lördag 14 maj kl 13 vid Slussen. Parollerna är:
*Stoppa angreppen på brevbärarnas arbetsmiljö
*Bättre arbetsvillkor ger bättre service
*Fler trygga anställningar – nej till bemanningsföretag
Alla brevbärare, alla som har jobbat som brevbärare, alla som ibland får post eller helt enkelt stödjer brevbärarnas krav på drägliga arbetsvillkor är välkomna att delta!
Hemsida: http://brevbararbloggen.wordpress.com/

Jens-Hugo Nyberg
Brevbäraraktionen

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.