STARK bjuder till en dag i Årsta Folkets hus

01 mars 2011

Inrikes, Nyheter, Stockholm

STARK, Stockholms antirasistiska kulturförening, ordnade förra året en välbesökt och lyckad utomhusfest i Tantolunden i Stockholm, Area Turns Red.
Nu är det dags för nästa evenemang, lördag 5 mars i Årsta Folkets hus i Stockholm.

Gunnar Westin har varit med och arbetat för Area Turns Red nr 2, med bokbord, musik, teater och politiska möten en hel dag.

Du var med från början?
– Ja, jag var med från början när STARK, Stockholms antirasistiska kulturförening, grundades förra året, och arbetade med vår förra fest i Tantolunden. Jag har arbetat med planeringen inför Årsta också, främst med de politiska mötena.

Programmet verkar fullpackat och bra, om flyktingars rättigheter, om antirasistiskt motstånd i förorten, om Sverigedemokraterna, om kämpande fackföreningar… blir det något i sommar också?
– Inget beslut är fattat, men flera i STARK är inställda på att göra något den 6 juni. Just nu kan vi inte lova någonting.

Förutom en rad politiska möten blir det musik, teater, konst i Årsta folkets hus. Vad blir det för musik?
– Sista Root till exempel, och Jimmy the Saint, och många fler.
– Det kommer folk från Lagena, arbetarna som strejkade i juni 2009 på Systembolagets lager i Jordbro, i kamp mot företaget planer på bemanningsföretag i stället för fast personal. Det låter spännande.
– Jessica Moya och Patrik Olofsson från Lagena-konflikten inleder diskussionen, och vi kommer att fråga om kampen mot rasism i facket, och hur det kopplas ihop med kampen för demokratiska och kämpande fack. De har deltagit i en rätt uppmärksammad konflikt. Vi tror att diskussionen om hur man skapar demokratiska och stridbara fack kan bli en inspiration för andra som vill arbeta för detta i sina egna klubbar.

Kommer det mycket folk?
– Hoppas det, att vi kan locka in folk från kylan. Redan har 360 meddelat på Facebook att de tänker komma, och det ser ut som om det börjar ta fart nu på sluttampen.

Gunvor Karlström
gunvor@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.