Hälsning till Wisconsin

01 mars 2011

Nyheter, Utrikes

Egyptisk fackledare: “Idag är det de amerikanska arbetarnas dag!”

I delstaten Wisconsin, USA, pågår en mycket ovanlig revolt. Tusentals demonstranter har nu i mer än en vecka samlats i huvudstaden Madison för att protestera mot den republikanska guvernörens förslag att bland annat ta ifrån de offentliganställdas deras förhandlingsrätt. Enligt de senaste rapporterna har demonstranterna tagit över kongresshuset, och revolten sprider sig till andra delstater. Nyhetsbyrån Reuters skriver i en rubrik: ”Demonstranterna i Wisconsin festar som om det vore 1968”.

”Jag talar till er från en plats mycket nära Tahrirtorget i Kairo, den egyptiska revolutionens hjärta. Det är den plats där många av våra ungdomar fick betala med liv och blod i kampen för våra rättigheter.
Från denna plats vill jag att ni ska veta att vi står på er dia, så som ni stod på vår sida. Jag vill att ni ska veta att ingen makt kan utmana folkets vilja när de tror på sina rättigheter. Där de höjer sina röster klart och tydligt och kämpar mot utsugningen.
Ingen trodde att vår revolution skulle kunna segra över den starkaste diktaturen i regionen. Men på 18 dagar vann folket sin seger…
Vi vill att ni ska veta att vi står på er sida. Stå fast och vackla inte. Ge inte upp era rättigheter. Segern tillhör alltid det folk som tår fast och kräver sin rätt.
Vi och alla folk i världen står vid er sida och ger er vårt fulla stöd.
Liksom vår rättmätiga kamp för frihet, demokrati och rättvisa segrade kommer också er kampa att lyckas. Segern är er när ni står fast och kräver era rättigheter.”

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.