Vi presenterar: Vikarierande kulturredaktör – Emma Lundström

31 januari 2011

Kultur

Ni har sett mitt namn då och då i Internationalen under flera års tid och nu nästan jämnt och ständigt. Någon frågar sig kanske: vem är den här människan då? Därför kommer här en liten kort förklaring.

Till att börja med är jag för närvarande vikarierande kulturredaktör eftersom Katarina Wikström är mammaledig med sitt andra barn.
Jag är utbildad kulturjournalist med en hel del socialantropologi, etnologi och ursprungsfolksfrågor i ryggsäcken och har bland annat arbetat för Amnesty Press och på Läkare Utan Gränsers kommunikationsavdelning.

Vad annat vill man veta om den nya kulturredaktören? Kanske lite historiska fakta som att jag föddes 1980 och växte upp på en gård på Gotland där det hölls socialistiskt sommarläger. Socialism, miljörörelse och kvinnokamp har alltid funnits med!

Jag har bott i norr och söder och mitt på detta avlånga land, tycker om att åka skidor vid havet, göra musik, illustrera, sticka mina egna strumpor och göra något vettigt av min lilla tid på jorden.
Som att vara vikarierande kulturredaktör på Internationalen och få möjlighet att skriva om sådant som behöver få mer utrymme i den allmänna debatten: alla former av förtryck, den snedvridna fördelningen av världens resurser, mänskliga rättigheter…som sagt, det här är bara en kort presentation!

Emma Lundström
emma@internationalen.se

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.