Tunisier! Vi stödjer er av hela vårt hjärta!

24 januari 2011

Nyheter, Signerat, Utrikes

Tunisiens! Vous vous battez pour la liberté! Nous sommes avec vous de tout notre coeur!

Match ikväll i Lund. Handbolls-VM mellan Tunisien och Spanien. Ganska ointressant i vanliga fall, men nu råkar det vara så att folket i Tunisien fått nog av diktatur och arbetslöshet. Röda Lund stack dit med en banderoll för att visa lite solidaritet med grabbarna och töserna både på läktaren och på plan, men framförallt för dem som i detta nu slåss för social rättvisa och frihet.

Vi ställde oss vid den tunisiska klacken och halade fram banderollen med texten ”Tunisiens! Vous vous battez pour la liberté! Nous sommes avec vous de tout notre coeur!” (Tunisier! Ert folk kämpar för frihet! Vi stödjer er av hela vårt hjärta!). Man kan lugnt säga att det var uppskattat. Tummen upp från de tunisiska spelarna och många ”merci beaucoup!” (tack så mycket) från folk runt omkring.
Efter några minuter in i matchen kom en snubbe i kostym som beordrade oss att ta ner banderollen. Det skulle visst inte blandas in någon ”politik”, för det hade internationella handbollsförbundet sagt. Att den tunisiska regimens reklam om golfresor till landet hela tiden rullade på de elektroniska reklamskyltarna var visst en annan femma. Men vi tog snällt ner den och såg ett skadedrabbat heroiskt Tunisien torska efter jämn match mot de forna världsmästarna.
När slutsignalen gick var det så klart bara att igen plocka upp banderollen, som direkt togs över av tunisierna som stolt lät sig fotograferas av den internationella pressen. Fett nock! Vi snackade lite och fick och gav en massa beröm, och skänkte banderollen till klacken för att sen bege oss hemåt.
Tack, tunisier! Ni ger oss alla hopp om en bättre värld!

Röda Lund-bloggen, 16 januari 2011

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.