”Rädda Husby vårdcentral”

31 januari 2011

Inrikes, Nyheter

Ett 100-tal Husbybor demonstrerade torsdag 20 januari, i samband med stadsdelsnämndens sammanträde, mot att det moderatstyrda landstinget i Stockholm beslutat att lägga ned (eller ”flytta den” som man kallar det) vårdcentralen i stockholmsförorten Husby. Demonstrationen var sammankallad av nätverket Järvas Framtid och PRO och visade med kraft hur stor ilskan är mot nedskärningspolitiken.

Arne Johansson, från Nätverket Järvas Framtid och Rättvisepartiet Socialisterna, poängterade i sitt tal till demonstranterna att nedläggningen av vårdcentralen, med all sannolikhet kommer att betyda att också apoteket försvinner och därmed återstår bara biblioteket kvar av samhällsservicen i Husby Centrum. Tidigare har såväl stadsdelsnämnden som Folktandvården försvunnit, liksom Posten och det sista bankkontoret.
Han påpekade också hur avslöjande den här utvecklingen är för moderaternas stora propagandanummer om det så kallade Järvalyftet. I stället för att garantera invånarna i en av Stockholms fattigaste förorter den grundläggande service man har rätt att kräva, utarmar man området ytterligare och hänvisar till ”privata alternativ”.
Stadsdelsnämndens ordförande, moderaten Bo Sundin, har i ett uttalande i tidningen Mitt i, sagt att han är ”bekymrad” över nedläggningen, och demonstranternas krav var att nämnden kraftfullt protesterar mot landstingsledningens beslut.
Göran Kärrman
intis@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.