Gemensam Välfärd har samlat namn för välfärden

06 december 2010

Intervju, Nyheter

Nätverket för Gemensam välfärd har överlämnat en budkavle för välfärd med flera tusen namnunderskrifter till samtliga riksdagsledamöter. Förhoppningen är att sätta välfärdsfrågorna på dagordningen bland både politiker och medborgare.

Cirka 3 600 namnunderskrifter har skickats till ledamöterna tillsammans med ett öppet brev om samhällets negativa utveckling och behovet av ökad jämlikhet. En del respons har redan kommit.
– Vi har fått respons från Miljöpartiet och Vänsterpartiet och någon från Socialdemokraterna, säger Camilla Salomonsson, talesperson för Nätverket för Gemensam välfärd.
– De är positiva och hänvisar till sådant de själva gör och förslag de lagt. De är också öppna för fortsatt dialog.
Initiativet till budkavlen kom från LO-distriktet i Stockholm och Nätverket för Gemensam Välfärd och har fått stöd av flera fackföreningar, miljöorganisationer, folkrörelser och enskilda personer.
– Vi startade budkavlen för att vi ville lyfta fram välfärdsfrågorna inför valet: nedskärningar, privatiseringar, brutaliseringen av arbetslivet och rovdriften på miljön, säger Camilla Salomonsson.

Vad hoppas ni att detta ska leda till?
– Att frågorna ska hamna på dagordningen igen bland både politiker och medborgare. Kampen har bara börjat. Vi hoppas speciellt kunna driva privatiseringsfrågan för det finns en väldig naivitet bland politiker om vad det leder till, att man faktiskt ger människor olika prioritet.

Katarina Wikström
katarina@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.