Ett annat ”Let´s dance”

22 december 2010

Göteborg, Kultur

 

 

 

 

 

 

Långt bort från löpsedlar och glassiga TV-produktioner gick ett brett nöjes- och kulturevenemang i dansens tecken av stapeln i Göteborgsförorten Hammarkullen under luciahelgen. ”Break Jam 2010” samlade ungdomar från hela staden.  

Medan spekulationerna pågår i kvällstidningarna om vilka kändisar som ska vara med i TV4:s ”Let´s dance” (”ska Frank Andersson använda sitt gage på 300 000 kronor till sina skatteskulder eller inte?”..) så var det fullt hus på fritidsgården Mixgården i Hammarkullen på en annan danstävling på fredagkvällen den 10 december. ”Lucia Break Jam 2010” samlade drygt trettio ungdomar mellan 10 och 15 år till att visa upp sina breakdance-konster under ljudligt bifall från en stor publik. En bit över tvåhundra personer trängdes i lokalerna.

Initiativtagare tillsammans med Mixgården var dansaren  och fritidsledaren  Morris Shabo som tidigare spenderat en stor del av sin uppväxt som besökare på gården, och funktionärer för kvällen var ungdomar och personal. Konferencier var dansläraren Rabi Shabo, vars timledaranställning på gården räddades när ungdomarna med stöd av sina fritidsledare och en bred opinion förra sommaren vann kampen mot politikernas planerade nedskärningar.

På mattan bjöds sanslöst akrobatiksnurr kombinerat med stark attityd, och när juryn gjort sitt för kvällen utsågs Daniel från Högsbo till vinnare. Isam från hemmalaget i Hammarkullen kom trea.

Beklagligtvis var Internationalen enda närvarande medierepresentant. Stadens dagstidning Göteborgs- Posten valde, trots enträgna inbjudningar från arrangörerna, bort denna satsning på kvalitativ och livaktig förortskultur. Dess redaktion prioriterade att bevaka julskyltning i de centrala delarna av ”evenemangsstaden”.

 

Sanslöst akrobatiksnurr, stark attityd och  fullsatt på “Break Jam” på Mixgården i Hammarkullen

Text och foto: Björn Rönnblad

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.