Hasse Andersson, Ålö AB: ”Man borde starta på ny kula”

29 november 2010

Inrikes, Intervju, Nyheter

Hasse Andersson är facklig representant på Ålö AB, Umeå.

Hur ser du på läget inom vänstern och arbetarrörelsen idag?
– Jag har nog inte reflekterat så mycket, men det är klart det är allvarligt. Vänstern har inte synts så mycket som den borde. Det är tråkigt att det gått som det har gått, att socialdemokratin dragit till höger så det bara visslar om det.

Vilka är de viktigaste frågorna att driva just nu?
– Rättvisan, som alltid. Solidariteten och välfärden. Det är vad jag personligen tycker.

Vad måste ske nu för att få vänstern på fötter igen?
– Helst skulle man ju bara vilja dra ett streck över alltihop och starta på helt ny kula, utan vare sig kommunism eller socialdemokrati i bagaget. Det behövs en nystart, ett framåtblickande, men istället hamnar man i gamla hjulspår. Jag vet inte vad som har hänt med folk, om det är någon sorts protest mot enskilda personer eller mot politiken. Socialdemokraterna behöver bli ett riktigt arbetarparti igen, det är ett lass som Vänsterpartiet inte klarar att dra själv.

Katarina Wikström
katarina@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.