Josefin Brink (V): ”Nyliberalt hokuspokus”

06 september 2010

Nyheter, Utrikes

Centerpartiets Maud Olofsson har för vilken gång i ordningen i valrörelsen krävt att det som finns kvar av anställningstryggheten försämras ännu mer. Maud Olofsson slår återigen fast, i en intervju i radions P 1, att småföretagen ska slippa turordningsregler vid uppsägning av personal.

Rakt motsatt arbetsmarknadspolitik har vänsterpartiet. Josefin Brink, partiets talesperson i arbetsmarknadspolitiska frågor, vill istället avskaffa det nuvarande undantaget från turordningsreglerna i LAS för småföretag.
– Det är en rättvise- och demokratifråga att alla, även anställda i ett litet företag, ska ha rätt att förhandla om turordningen vid uppsägning, säger Josefin Brink i ett pressmeddelande.
Vänsterpartiet vill dessutom skärpa lagstiftningen mot otrygga anställningar och införa högre arbetsgivaravgift på osäkra anställningar.
– Vi vill till skillnad från Maud Olofsson öka anställningstryggheten och premiera arbetsgivare som tar ansvar för sin personal. Förslaget om försämrad anställningstrygghet leder inte till fler jobb, det är nyliberalt hokuspokus som tyvärr blivit centerpartiets kännemärke, säger Josefin Brink.

KP

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.