”Utanförskapsalliansen”

06 september 2010

Inrikes, Nyheter

Utanförskapsalliansen, det kallar miljöpartiet högeralliansen i ett pressmeddelande. Ett av partiets språkrör, Peter Eriksson, förklarar varför.

– Över en och en halv miljon står idag utanför arbetslöshetsförsäkringen, vilket är en fördubbling sedan regeringen ändrade reglerna och kraftigt höjde avgifterna. Hur många som kommer att stå utanför a-kassan om regeringen får fortsätta en mandatperiod till vet ingen, säger Peter Eriksson i ett pressmeddelande.
– Om regeringen får förnyat förtroende i samband med riksdagsvalet kommer 85 000 människor att ha utförsäkrats på grund av de nya regler som regeringen infört. Eftersom bara en liten del av dessa får jobb blir de flesta hänvisade till socialbidrag eller till en generös partner. Samtidigt stiger kostnaderna för socialbidrag i kommunerna.Peter Eriksson anser att de beslut som fått till följd att 85 000 människor förlorar sin sjukförsäkring och över 1 500 000 människor står utanför arbetslöshetsförsäkringen, inte kan skyllas på finanskrisen.
– Detta är följden av medvetna politiska beslut. Regeringen har bedrivit en kall och hänsynslös politik som kraftigt ökat utanförskapet, för att sänka skatterna för dem med goda inkomster, säger Peter Eriksson.
KP

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.