SP: ”Det finns pengar, men de måste fördelas rättvist”

30 augusti 2010

Göteborg, Inrikes, Nyheter

I Göteborg ställer Socialistiska Partiet upp i kommunalvalet. Lars Henriksson, Volvoarbetare och miljöaktivist, står på listan.

Varför ställer ni upp?
– Först och främst för att säga sanningen. Det grundläggande är att det finns gott om pengar i vårt samhälle, men år efter år får vi höra ”det finns inga pengar”. Det finns det visst, vår huvudpoäng är att fördelningen måste bli rättvisare. Sedan är det kampen mot nedskärningar och trafikfrågor som är viktiga. Vi är emot de nya motorvägarna och Marieholmstunneln som ska byggas i Göteborg. Vi vill se en omställning av hela industrin och en utökad kollektivtrafik för att minska på utsläppen.

Vad är mest aktuellt i Göteborg, är det trafiken?
– Trafiken är alltid aktuell i en storstad och det här är genomklubbade beslut. Det stora just nu är nedskärningarna i skolan, främst grundskolan. Under våren har det varit flera protester där föräldrar från olika stadsdelar organiserat sig mot nedskärningarna. Borgarna vill att den offentliga sektorn ska minska, de tycker att det är bra. De har blivit köpmän! Att ha en valkampanj är ett sätt att säga det här när ingen annan säger det. Vi ställer också upp för att det i nuläget inte finns något hot från vänstern. Det gör att S kan gå hur långt till höger som helst utan motstånd.

Är du positiv inför er valkampanj?
– Jag tror inte vi har någon chans, det krävs 3 000 röster per valkrets. Däremot hoppas jag att vi kan påverka debatten, väcka tanken att det inte måste vara som det är. Vi säger inte att allt kommer att lösa sig om folk röstar på oss. Vår poäng är att man måste organisera sig underifrån och att det då är möjligt att påverka.

Katarina Wikström
katarina@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.