Fri entré på museer

30 augusti 2010

Inrikesnotiser, Nyheter

Fram till regeringsskiftet var det fri entré på statliga museer. Efter alliansens valseger 2006 avskaffades den.
Nu vill socialdemokraterna ”återstarta succén med fri entré på statliga museer.
– Kultur är en del av välfärden, som vi väljer att prioritera före ytterligare stora skattesänkningar som framför allt gynnar de som redan har det bra. Kulturarvet är något som tillhör oss alla. Att vårda och tillgängliggöra detta har vi redan betalat via skattsedeln. Att de borgerliga har återinfört vändkors och spärrvakter på museerna är oacceptabelt. Vi vill gå i motsatt riktning, och också stimulera lokala och regionala museer att återinföra fri entré, säger socialdemokraternas kulturtalesperson Leif Pagrotsky.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.