”Dror in i riksdagen!”

30 augusti 2010

Inrikes, Nyheter, Stockholm

På Vänsterpartiets riksdagslista i Stockholms län står konstnären och aktivisten Dror Feiler. Kjell Pettersson i Stockholmsavdelningens styrelse berättar varför Socialistiska Partiet i Stockholm har bestämt sig för att driva en kampanj för hans kandidatur.

SP i Stockholm ställer inte upp själva i Stockholm. Hur kommer det sig att avdelningen tog det här beslutet?
– Dror Feiler är en människa som visar att ordet solidaritet har ett djup som går utöver att dammas av vid olika partijippon. Han var med och startade Ship to Gaza för att hjälpa de palestinier som lever i en bur i det instängda Gaza. Det är en anledning.
– Han har själv deklarerat att han är socialist, och liksom vi är han besjälad av att driva rättvisefrågor. Om han kommer in i riksdagen kan han förhoppningsvis vara språkrör för de människor som har det svårast och sällan syns i media, som de arbetslösa.
– Han har också betonat att vi socialister måste göra upp med vårt dåliga självförtroende, och våga prata klarspråk i ideologiska termer.
Det är bra skäl för att satsa på en kampanj för att föra Dror Feiler till riksdagen, menar Kjell Pettersson.
– Det räcker förstås inte med en enda Dror Feiler. Det behövs många. Och vi vet att de finns, men de ger sig inte till känna.

Gunvor Karlström
gunvor@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.