Uppmaning från den palestinska fackliga rörelsen

14 juni 2010

Nyheter, Utrikes

Blockera lastande och lossande av israeliska skepp:
Den palestinska fackliga rörelsen, i egenskap av medlem av Boycott, Divestment and Sanctions National Committee (BNC), manar hamnarbetarfack över hela världen att försätta Israels handelsflotta i blockad, som ett svar på Israels massaker på humanitära biståndsarbetare och aktivister ombord på Frihetsflottan, ända tills Israel följer internationell lag och upphör med sin olagliga blockad mot Gaza.

Hamnarbetare över hela världen har historiskt sett bidragit till kampen mot orättvisor, särskilt mot apartheidregimen i Sydafrika, när hamnarbetare vägrade att lossa och lasta last från och till sydafrikanska skepp som ett mycket effektivt sätt att protestera mot apartheidregimen.

Idag ber vi er att förena er med South African Transport and Allied Workers Union (SATAWU), som i februari 2009 beslöt att vägra lossa israeliska skepp i Durban, i protest mot Israels aggressionskrig mot Gaza, och det svenska Hamnarbetarförbundet som beslöt att blockera alla israeliska skepp och last från och till Israel i protest mot Israels attack mot Frihetsflottan, och den pågående dödliga israeliska inringningen av den ockuperade Gazaremsan.
….
Idag har Gaza blivit en testfråga för vår moral och vår gemensamma mänsklighet. Under kampen mot apartheid i Sydafrika inspirerades världen av de modiga och principfasta aktionerna från hamnarbetarfack som vägrade att hantera sydafrikansk last, och i hög grad bidrog till att apartheid slutligen föll.
Idag manar vi er, hamnarbetarfack i världen, att göra detsamma mot Israels ockupation och apartheid. Detta är den mest effektiva formen för solidaritet för att få ett slut på orättvisa och upprätthålla de allmängiltiga mänskliga rättigheterna.
7 juni 2010

Undertecknat av fjorton palestinska fackföreningar:
Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU), General Union of Palestinian Workers (GUPW), Federation of Independent Trade Unions (IFU), Palestinian Professionals Association, Youth Workers Movement (Fatah), Central Office for the Workers Movement (Fatah), Progressive Workers Block, Workers Unity Block, Workers Struggle Block, Palestinian Federation of Unions of University Professors and Employees (PFUUPE) –part of IFU, Workers Liberation Front, Labor Front Block, Workers Solidarity Organization, Workers Struggle Organization

, , , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.