Krigets första offer: sanningen

07 juni 2010

Nyheter

Det heter att det första som dör i krig är sanningen. Efter den israeliska regeringens och militärens massaker i Medelhavet bekräftades detta till fullo.
Omedelbart efter slakten på Frihetsflottans hjältar och hjältinnor drogs rullgardinen ner för omvärlden. Istället startade lögnfabriken. Svart blev vitt.
Bilder och filminslag fabricerade av mördarregeringens propagandaapparat började strömma ut över världens alla hörn. Israels alla lobbyister var inte sena att haka på.
Mördarna förvandlades till offer. Offren till dem som var skyldiga.
En svårslagen brännvinsadvokatyr iscensatt av slaktarna i Tel Aviv.
Budskapet var i korthet att de omkring 15 kommandosoldaterna i ett av Israels främsta elitförband blev attackerade av solidaritetsaktivisterna på det turkiska fartyget Mavi Marmara med pistoler, järnrör och andra tillhyggen.
Senare på dagen kom det fram att det varken fanns några pistoler eller järnrör. Vad som hittills hittats, enligt israeliska uppgifter, är en och annan fickkniv och några slangbellor.
Dessa fickknivar och slangbellor skrämde tydligen slag på elitsoldaterna i en av världens mest välutbildade militärmaskiner. Som var tvungna att skjuta försvarseld som dödade minst nio och skadade omkring 50 av de 500 på fartyget, varav flera allvarligt.
Mer så kallade bevis lär komma, ju mer trängd den israeliska regeringen känner sig…

Sedan mal propagandisternas kvarnar. Detta vill Israel få oss att tro. Denna regim och tidigare regimer som begått så många våldsbrott, som plågat, pinat, svultit ut, misshandlat, fängslat och mördat ett oräkneligt antal palestinier sedan staten bildades 1948.
Denna regim som inte skulle stå på benen en sekund om den inte år efter år götts av USA. Ett USA som nu som vanligt ligger lågt och fortfarande dagligen och stundligen förser Israel med miljarder i stöd varje år och som utan prut skickar militärutrustning. Detta oavsett om Israel slaktar i Shatila, Västbanken eller Gaza.

Men denna gång kommer inte lögnen att ha någon renässans.
Israels regering har med all sannolikhet gett sitt klartecken till massakern i Medelhavet. Det fanns ingen som helst anledning att beväpnade elitsoldater skulle firas ner på Mavi Marmara om inte uppdraget var att skjuta skarpt om en enda av solidaritetsarbetarna satte sig till motvärn. Vill man vara ironisk i denna svåra stund kan man fråga sig efter alla lögner från det officiella Israel om det väntade sig att elitsoldaterna skulle hälsas med blommor. Dessbättre finns det ett annat Israel: om inte annat visar det sig i måndagens manifestationer inne i Israel mot morden.

Dessvärre kommer ingenting att hända. Om EU och alla stater som nu protesterar mot de israeliska övergreppen menar allvar i vad de säger så borde de omedelbart sjösätta en armada av skepp med förnödenheter till Gaza.
I denna stund där våra tankar går till dödade, skadade och alla de andra hjältarna bakom Ship to Gaza kan vi konstatera att den brutala verklighet som palestinierna lever under har blivit vår.
Och så måste den förbli!

Kjell Pettersson
Spiel des Tages – Lady of Fortune Spielautomat von Play’nGO – Gluecks Lady’s Blog

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.