Hamnarbetarbojkott mot Israel: “Hoppas flera fack följer efter”

05 juni 2010

Göteborg, Inrikes, Nyheter

 

 

 

 

 

 

 

I fredags kväll talade Erik Helgeson från Hamnarbetarförbundet på Ship to Gazas demonstration  i Göteborg om förbundets fackliga blockad mot Israel.

-Vi är det första facket i Sverige som gör detta  men förhoppningsvis inte det sista, sade han.

Manifestationen i Göteborg var den andra efter den israeliska regimens attack mot frihetsflottiljens fartyg i måndags morse med morden på tio hjälparbetare.

Edda Manga och Henry Ascher, som bägge var med på båtarna som attackerades, framträdde med starkt känslomässiga tal och maningar till fortsatt arbete för att bryta blockaden mot Gaza. Det väckte starka applåder och solidaritetsyttringar från de församlade på Gustav Adolfs Torg

Erik Helgeson, förtroendeman i Hamn 4:ans styrelse i Göteborg, berättade i sitt tal om den fackliga blockad mot hanteringen av allt israeliskt gods som Hamnarbetarförbundet beslutat om, vilken träder i kraft 15 juni.

 – Vi är först bland fackföreningarna i Sverige om att  besluta att inte befatta oss med hanteringen av israeliska varor men jag hoppas definitivt att vi inte är sist. Det kan bli många fler och aktionerna måste fortsätta tills blockaden av Gaza är hävd, sade Erik Helgeson. Under starkt bifall från publiken berättade han att hamnarbetarnas internationella fackliga organisation står bakom aktionen.

Text och foto: Björn Rönnblad

Den fackliga solidariteten måste fortsätta tills blockaden av Gaza är hävd, sade Erik Helgeson

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.