”Nej till bemanningsföretag”

07 juni 2010

Inrikes, Nyheter

340 medlemmar i IF Metallklubben vid Olofström var eniga. På ett mycket välbesökt klubbmöte sa de nej till bemanningsföretag.

En av de största arbetsgivarna i Blekinge är Volvo PV i Olofström. Precis som i stort sett alla industriföretag har många blivit av med sina arbeten under krisåren.
Nu vill företaget nyanställa. Denna gång genom att anlita ett bemanningsföretag.
I förra veckan var det medlemsmöte för metallarna. Mötet var enligt uppgifter i www.blt.se mycket välbesökt. Hela 340 kom. Ett möte som var det största på årtionden.
På dagordningen stod anlitande av bemanningsföretag. Ett enigt medlemsmöte beslutade att inte ge mandat till klubbstyrelsen att teckna avtal med företaget om bemanningsföretag.
– För att riva upp det krävs ett nytt klubbmöte, men jag tror inte vi får det mandatet, säger klubbordförande Miroslav Milurovic.
Den stora uppslutningen på mötet förklarar han på följande sätt:
– Att uppslutningen var så stor beror på att de känner sig svikna av företaget. De anställda tycker att de ställt upp och nu visar företaget sin makt och tar inte hänsyn till gamla medarbetare.

Miroslav Milurovic uppger att omkring 1 000 personer sökt de lediga jobben på Volvo PV, en siffra som säger det mesta om hur hög arbetslösheten är i Blekinge.
– Det är gamla medarbetare, många av dem, med både rätt kompetens och kunnande. Det är bara att plocka in dem.
Kjell Pettersson
kjell@internationaln.se

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.