Bra inblick i Sverigedemokraterna

10 maj 2010

Böcker, Kultur

Jag är inte rabiat. Jag äter pizza. En bok om Sverigedemokraterna, Niklas Orrenius, Månpocket 2010

”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza.”
Det påpekade Mattias Karlsson snabbt när han insåg att han kanske borde nyansera sig efter att ha lagt ut texten om allt främmande som fanns i Malmö och som gjorde att han kände sig undantryckt som svensk.
Mattias Karlsson var då politisk sekreterare för Sverigedemokraterna, betald av Malmö kommun eftersom partiet var berättigat till det efter att ha erövrat två mandat i kommunfullmäktige. Idag är den pizzaätande Sverigedemokraten presschef för SD. Kort sagt en nyckelfigur i partiet.
Karlssons krampaktiga försök att inte framstå som rabiat är titeln på en serie kommenterade reportage och krönikor om Sverigedemokraterna gjorda av Niklas Orrenius, politisk reporter på Sydsvenskan. Orrenius har följt partiets utveckling under flera år och hans bok ger en god inblick i SD samtidigt som den kan ses som ett bidrag till diskussionen om hur de skall bemötas.

Boken som publiceras direkt som pocket är också försedd med kortfattade presentationer av tio av SD:s tyngsta namn (bara en kvinna, vilket är typiskt för hur partiet ser ut) och en kort översikt över partiets brokiga historia att friska upp minnet med.

AH

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.