”Systematisk förskingring av skattepengar”

10 maj 2010

Inrikes, Nyheter

Vinstintressen hotar välfärden. Det säger vänsterpartiets riksdagsledamot Josefin Brink efter att Dagens Eko avslöjat att privata vårdcentraler lurar till sig mångmiljonbelopp av landstinget.

Dagens Eko har avslöjat att privata vårdcentraler lurat till sig mångmiljonbelopp från landstingen.
Vänsterpartiets riksdagsledamot Josefin Brink anser att detta visar på det orimliga i att släppa in privata vinstintressen i välfärden.
– Den borgerliga regeringspolitiken har öppnat för en systematisk förskingring av skattepengar. Vi medborgare måste kunna lita på att varenda krona som avsätts till vård och omsorg används till det, och inte landar i fickorna på fuskande vårdföretag, säger Josefin Brink i ett pressmeddelande.
Josefin Brink anser att Ekots avslöjande inte är någon isolerad företeelse. Vinstintressenas intåg i välfärden håller snabbt på dränera vården, omsorgen och skolan på resurser, både genom fusk och helt lagligt, menar Brink.
– Det är hög tid att borgerliga politiker tar av sig de ideologiska skygglapparna och erkänner att det var ett misstag att släppa loss vinstintressena i välfärden, avslutar Josefin Brink.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.