”Naturlig samlingsplats för vänstern”

03 maj 2010

Inrikes, Malmö, Nyheter

– I samverkan med Kvarnby Folkhögskola kanske det finns intresse av att ordna ett seminarium om arbetarkampen på Kockums, säger Nils Eckerbom från Socialistiska partiets avdelningsstyrelse i Malmö.

Kvarnby Folkhögskola, med filialen Röda Huset i närheten av Värnhemstorget, har blivit en naturlig samlingsplats för vänstern. Vänsterpartiet och Ung vänster står bakom skolan, men på senare tid också bland andra Svensk-Kubanska Föreningen, Miljöförbundet Jordens vänner och Malmö LS.
Och numera också Socialistiska Partiet i Malmö.
– Delägarskap är ett logiskt steg i vårt arbete att bygga en partiavdelning.
Det säger Nils Eckerbom från avdelningsstyrelsen.
– I samverkan med folkhögskolna kanske det finns intresse av att ordna ett seminarium om arbetarkampen på Kockums, fortsätter Nils Eckerbom.
– Socialistiska Partiet i Malmö är mycket mån om att utveckla samarbetet inom vänstern. Vi vill vara fullständigt öppna och ärliga när det gäller vårt arbete och även i vår kritik mot den inriktning som Vänsterpartiets ledning står för.
– Vi vet att vår kritik och oro delas av många vänsterpartister som också tar intryck av antikapitalistiska strömningar i Europa som danska Enhedslisten, NPA i Frankrike och Bloque de Esquerda i Portugal.
– Vi sitter verkligen inte inne med alla politiska svar. Därför kan samverkan inom Kvarnby Folkhögskola kanske bidra till något nytt i Malmö, funderar Nils Eckerbom.

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.