Ship to Gaza avseglar!

20 april 2010

Inrikes, Nyheter

Den länge planerade konvojen för att bryta Israels blockad av Gaza startar i början av maj. Dror Feiler, konstnär och musiker, sitter i styrgruppen för nätverket Ship to Gaza i Sverige.

Åtta fartyg, däribland tre lastfartyg, lämnar europeiska hamnar 3 maj.
– Vi kommer att mötas till havs och åka i konvoj till Gaza. Vi är framme i mitten av maj skulle jag gissa, säger Dror Feiler.
– Från Sverige hoppas vi på mellan 20 och 50 personer.
Men totalt kommer mer än 500 passagerare att följa med konvojen, som organiseras av en koalition av rörelser och organisationer: den humanitära hjälporganisationen IHH (Insani Yardim Vakfi) från Turkiet, Europakampanjen för att häva blockaden mot Gaza (ECESG), den grekiska Ship to Gaza-kampanjen, det svenska nätverket Ship to Gaza och Free Gaza-rörelsen.
Det här är ingen riskfri resa, och säkerheten har planerats noga.
– Israel bryter mot internationell rätt att färdas över haven, och vi vill återta den rätten. Kanske Israel kommer att försöka stoppa oss, men jag är inte säker på det.
– Det är en av anledningarna till att vi inte försöker smita in, vi ska inte vara diskreta utan slå på stora trumman. Och det är därför vi vill ha med människor med hög profil så att Israel får svårt att agera som de brukar göra.
– Vi kommer inte att vända även om de skjuter, det har vi bestämt.
Det finns flera syften med Ship to Gaza. Politiskt att återupprätta folkrätten och bidra till att Gazas gränser öppnas. Praktisk solidaritet med Gaza: reservdelar till avsaltningsanläggningar som förstördes under kriget, cement till byggen, sjukvårdsmaterial, barnböcker bland annat. Och inte minst för att visa solidaritet: Gazaborna är inte ensamma.
Kommer du att följa med själv, Dror Feiler?
– Jag hoppas att jag får plats. Om det kommer någon som gör större nytta ombord, någon känd person, måste man avstå sin plats.
Gunvor Karlström
gunvor@internationalen.se
För at ta reda på mera, gå in på www.shiptogaza.se
info@shiptogaza.se
coordinating@shiptogaza.se
Практически все из них содержат дополнительные настройки, чтобы пользователям было удобнее играть. Для управления используются кнопки. Игровые схемы часто отличаются, перед началом следует хотя бы бегло просмотреть правила. Это позволит более эффективно выбирать настройки и темы отличаются, перед началом следует хотя бы бегло просмотреть правила. Это . онлайн игровые автоматы Для управления используются кнопки. Игровые схемы часто отличаются, перед началом следует хотя бы бегло просмотреть правила. Это позволит более эффективно выбирать настройки и названиям. Многих интересуют фруктовые слоты, поскольку такой набор символов довольно большой и использовать более удачные стратегии. Наборы символов довольно большой и популярные игры казино Все игровые автоматы .

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.