Pensionärer marscherade för rättvis skatt

26 april 2010

Inrikes, Nyheter

Omkring 3 500 pensionärer genomförde i Stockholm en demonstration i Stockholm för PRO:s krav på rättvis skatt – lika skatt för lika inkomst.
Demonstrationen avslutades vid Mynttorget utanför riksdagshuset och där talade bland annat PRO:s ordförande Curt Persson.

Curt Persson framhöll att skatteorättvisan är ett brott mot pensionsöverenskommelsen.
– När fempartiuppgörelsen om pensionerna träffades så var en utgångspunkt att den allmänna pensionen skulle bygga på den så kallade arbetslinjen – inkomstbaserad pension. Pensionen skulle beskattas på samma sätt som lön. Därför är den olika skatten inte bara orättfärdig, den är ett moraliskt brott mot pensionsöverenskommelsens, sa Curt Persson enligt www.pro.se
Han anklagade också regeringen för att ”sitta fast i en myt om de välbeställda pensionärerna”.
– Man ser aldrig alla de pensionärer som sitter fast i sina hyreslägenheter, därför att husen saknar hiss och personerna har svårt att komma ut. De ser uppenbarligen mycket sällan alla de pensionärer som varje dag vänder på slantarna för att klara av att leva på de ekonomiska marginaler man har, sa Curt Persson.
I samband med mötet på Mynttorget fick riksdagens skatteutskotts ordförande Lennart Hedqvist ta emot PRO:s namninsamling för rättvis skatt som skrivits på av nära en kvarts miljon.

KP

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.