Kulturnatt i Stockholm

26 april 2010

Kultur

Stockholms Kulturnatt drar igång nu på lördag kväll, den 24 april. En enorm mängd aktiviteter anordnas över hela storstaden. För att göra det lite enklare för er läsare räcker det nog med att rabbla upp rubrikerna: Fest, film, konst & utställningar, litteratur, musik, scenkonst och ”övrigt” – som inkluderar brädspel av olika slag, rundvandring i Stadshuset och mat från år 1435.
Internationalens redaktion skulle gärna se zimbabwisk och kenyansk film som CinemAfrica visar, titta på Fria Teaterns föreställning Sanna kvinnor, delta i samtida dans för nybörjare, och kolla in lite Jammin streetdance.

Men framförallt vill vi slå ett slag för en maratondebatt om tillväxten. Under titeln ”Tillväxt? Nej tack!” kommer slagkraftiga debattörer som Göran Greider, Gudrun Schyman, David Jonstad och Kajsa Ekis Ekman – och omkring 25 deltagare till – lägga fram starka tvivel på hur tillväxten skulle kunna ta oss till ett bättre samhälle – i hela fem timmar!
Stina Oscarson och Daniel Suhonen hjälps åt att moderera och hålla reda på allt som kommer dryftas under kvällen och natten.
Platsen för debatten är Orionteatern, den pågår mellan kl. 19.00-24.00 och har en öppen bar för dem som vill ta en (eller flera) pauser. Kostnaden är 50 kronor och biljett kan köpas i dörren eller förbokas på kulturnatt@orionteatern.se. För er med Kulturnattskort är det gratis.

För er som föredrar en lite kortare maratondebatt rekommenderar vi Tidskriftverkstadens panelsamtal om Kulturrådets nya riktlinjer för kulturtidskrifter.
Det blir nog lite mer spännande än det först låter: Hur ska kulturtidskrifterna betalas? Vad betyder kultur och kvalitet? Vem skriver, hur skriver man och för vem? är frågor som kommer upp under kvällen. Denna debatt börjar kl. 18.30 och håller på fram till kl. 22.00, då festligheter tar över fram till kl. 24.00.
Plats: Tidskriftverkstaden, LM Ericssons väg 26, Designens hus, t-bana: Telefonplan. Man får själv välja hur mycket man vill betala i entré och dryck och snacks bjuds det på.

Så, alla ni som befinner er i Stockholm på lördag och som har svårt att komma på vad ni vill göra en helgkväll – gå in på www.kulturnattstockholm.se och botanisera. Kulturnattskortet som släpper in er nästan överallt kostar 150 kronor och gäller för en vuxen och ett barn under 17 år. Vi på Internationalen hade förstås föredragit ett helt gratis evenemang, men medger att i tider som dessa så skulle det kunna vara mycket blodigare.

Linn Hjort
linn@internationalen.se

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.