Kommunistisk borgmästare överfallen i Ryssland

06 april 2010

Nyheter, Utrikes

Torsdagen 25 mars utsattes den nyvalde kommunistiske borgmästaren Valerij Larionov i den ryska staden Sjatura för ett mordförsök. Larionov blev överfallen av två män på kvällen utanför sin bostad.

Överfallet avbröts när Larionovs son kom utspringande för att hjälpa sin 62-årige pappa, som därefter fördes till sjukhus med svåra skallskador.
Attacken ses som politiskt motiverad. Larionov blev alldeles nyligen vald till stadens borgmästare i de ryska lokalvalen den 14 mars, där kommunisterna i Sjatura fick hela 69 procent av rösterna. Den tidigare borgmästaren, Putinpartiet Enade Rysslands kandidat Andrej Keller fick bara 26 procent.
Industristaden Sjatura har cirka trettiotusen invånare och ligger 124 kilometer öster om Moskva. Staden är känd för att ett av Rysslands första kraftverk byggdes här strax efter revolutionen 1917 när landet skulle elektrifieras.

Per Leander

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.