Hela klubbstyrelsen avgick på Mastec Stålvall

12 april 2010

Inrikes, Nyheter

Sex personer sparkades från Mastec Stålvall i Partille. Tre dagar senare arbetade inhyrd personal med samma arbetsuppgifter. Utan förhandlingar.
Därefter avgick hela klubbstyrelsen, skriver Göteborgs Fria.

– Det finns uppsagd personal som har rätt till återanställning enligt lagen om anställningsskydd (LAS). Bristen på respekt för klubben från företagets sida är så uppenbar att vi nu har avsagt oss vårt uppdrag, säger Richard Saete, före detta ordförande i IF Metallklubben, till Göteborgs Fria.
– Förhandlingsmandatet går nu över till IF Metall Göteborg. Förhandlingsframställan skickas inom kort till Mastec Stålvall, säger Lennart Alverå, ombudsman på avdelningen.
Enligt Richard Saete har personalstyrkan nästan halverats det senaste året, och det har förekommit flera förhandlingar om uppsägningar på grund av arbetsbrist. Men när den inhyrda personalen plötsligt fanns på plats, med samma arbetsuppgifter som de avskedade enligt Richard Saete, hade inga förhandlingar förekommit om detta.
Hela klubbstyrelsen avgick då i protest.
– Klubben poängterade att det finns personal med återanställningsrätt som ska tillfrågas först, säger Richard Saete, enligt IF Metalls hemsida.
GK

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.