Budkavle för bättre arbetsmiljö

01 mars 2010

Inrikes, Nyheter

En budkavle för arbetsmiljön har pågått sedan december förra året.

Initiativ togs av facebookgruppen Support your local skyddsombud och vände sig i första hand till regeringen med bland annat krav som mer pengar till Arbetsmiljöverket, ett återupprättande av det nedlagda Arbetslivsinstitutet och grundläggande arbetsmiljökunskap på gymnasiets alla program.
– Vi har skrivit tre brev till arbetsmarknadsministern. De svar vi har fått har inte innehållit något alls av värde, så nu vänder vi oss till partierna i den rödgröna alliansen. Nu har de chansen att visa för oss vilket som är det bästa regeringsalternativet när det gäller de här frågorna, säger Mats Palm, regionalt skyddsombud för IF Metall och initiativtagare till budkavlen, till www.lotidningen.se.
– Arbetsmiljöbudkavlen rullar nu på som en namninsamling på landets arbetsplatser och fortsätter fram till april, då den ska överlämnas till representanter för oppositionspartierna.
– Gensvaret har varit helt enormt positivt. Det ramlar in svar hela tiden, säger Mats Palm.

KP

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.